Ziua Școlii – Școala Altfel – Balul Bobocilor – Colegiul ”Mihai Viteazul” Ineu

Săptămâna 29 octombrie-2 noiembrie 2018 a fost una aparte la Colegiul „Mihai Viteazul” deoarece activitatea didactică obişnuită a fost înlocuită cu altele, de o mare diversitate şi extrem de interesante în cadrul a ceea ce este cunoscut ca „Şcoala Altfel”.

Au fost implicaţi elevii claselor V-XII şi profesorii lor, elevii ciclului primar aflându-se în vacanţă, urmând ca aceştia să deruleze acest program într-o altă săptămână din anul şcolar.

Am remarcat deja varietatea activităţilor desfăşurate şi este de apreciat implicarea elevilor care au dovedit încă o dată un mare apetit pentru cunoaştere, cultivarea pasiunilor sau sport. Interesul manifestat a fost stimulat şi de natura activităţilor, de ineditul lor, de faptul că acestea reprezintă altceva decât disciplinele şcolare studiate în mod obişnuit. Curiozitatea specifică vârstei elevilor precum şi  preocuparea profesorilor de a face activităţile cât mai atractive au condus la o „şcoală altfel” cu rezultate remarcabile.

Joi, 1 octombrie, a fost sărbătorită Ziua şcolii. În prima parte a zilei au putut fi vizitate diversele ateliere de lucru din cadru activităţilor specifice acestei săptămâni, inclusiv expoziţiile de documente, obiecte şi cărţi ale Şcolii de ieri şi de azi şi cea dedicată aniversării Marii Uniri. A urmat apoi, la Casa de Cultură a oraşului festivitatea dedicată zilei şcolii. D-na director Dana Nemeş, d-l primar Călin Ilie Abrudan şi d-na inspector teritorial Laura Orban au evocat şi subliniat rolul şcolii ineuane în viaţa comunităţii de-a lungul timpului. Au fost înmânate diplome, în semn de recunoştinţă pentru activitate desfăşurată, celor care s-au pensionat în acest an – d-na profesor  Maria Huhn, d-na educatoare Viorica Ana şi d-na bibliotecar Ana Stanca. De asemenea, au fost premiaţi cei care s-au remarcat în mod special în anul şcolar 2017- 2018: Elevul anului – Ionuţ Faur, Profesorul anului – Cleopatra Ardelean şi Profesorul cel mai dedicat – Marius Crainic.

Festivitatea a continuat cu un program artistic la care s-au remarcat calitatea şi bunul gust, talentul elevilor şi preocuparea lor pentru cultivarea valorilor. Au fost aplaudaţi pentru prestaţia lor toţi elevii care au urcat pe scenă, de la cei de grădiniţă pân ă la cei din ultimul an de liceu. Se cuvine să îi felicităm pe ei şi pe profesorii care i-au pregătit şi să îi îndemnăm să persevereze şi pe tărâm artistic.

Săptămâna Altfel s-a încheiat vineri, 2 octombrie cu Balul bobocilor organizat de elevii claselor a XII-a care au reuşit să aducă pe scenă atmosfera fermecătoare a unei seri pariziene. Prestaţia concurentilor, talentul şi implicarea organizatorilor au creat un eveniment de calitate răsplatit cu ropote de aplauze. La finalul spectacolului au fost desemnaţi Miss Boboc Alina Raţiu si Mister Boboc Darius Bun, locul II Uscatu Raluca și Caba Denis, locul III Iovănuț Patricia și Cristea Marinel Miss şi Mister Popularitate Timeea Ana şi Darius Bun, Miss şi Mister cei mai apreciaţi pe Facebook Timeea Ana şi Dacian Şandru, Miss şi Mister Jolie Patricia Iovănuţ şi Alex Valea.

Îi felicităm pe toţi cei care s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea activăţilor din Săptămâna Altfel! Încă un an care Colegiul “Mihai Viteazul” şi-a respectat blazonul, aşa cum o va face şi în continuare.

La mulţi ani, CMV!

Dir. Adj. Veniamin Iga

Prof. Angelica Grăjdănescu