Ziua Națională a României – 1 Decembrie

Album

Ineu a celebrat cu fast și mândrie Ziua Națională a României!

A avut loc un moment istoric prin actul de dezvelire, inaugurare a bustului Dr. Mihai Stoian, care va fi patronul Spitalului Orășenesc Ineu.

S-a depus coroană la monumentul vasile Goldiș.

Din delegația care a defilat, cu această ocazie, a făcut parte și domnul senator Cristina Ioan, alături de Primarul Orașului Ineu Călin Ilie Abrudan și alți distinși oaspeți. Fanfara Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a Apateu ne-a încâtat prin imnurile intonate. A defilat și detașamentul de pompieri a Orașului Ineu.

La sfârșit a avut loc un moment artistic, de câtec și joc.

Un aspect interesant…

Am fost marcat de un moment interesant… în timp ce se intra în curtea spitalului, pregătindu-ne pentru ceremoniea dezvelirii bustului Dr. Mihai Stoian, un bătrânel și-a plecat genunchii făcându-și cruce, apoi a sărutat placa memorială cu patos… mirat, l-am întrebat ce înseamnă acest gest; mi-a răspuns că regretatul doctor i-a salvat viața, dăruindu-i șansa să ajungă om bătrân… similar mi-a povestit străbunica de 90 de ani, că distinsul medic, i-a salvat viața. Asemeni povești sunt multe, iar meritul consacrării unui bust, este pe deplin onorabil.

Mulțumim ineuanilor pentru participare!

Închei cu urarea domnului primar Călin Ilie Abrudan:

”La Mulți Ani România! La Mulți Ani Ineu!”