Zilele Ineului – 13 Iulie 2018

Zilele Ineului – evenimentul marcă a Orașului Ineu a debutat cu un program cultural în Cetatea Ineului. Iubitorii de pictură și sculptură,  de muzică bună, a teatrului  și a filmului de calitate s-au delectat după dorință în cele 12 ore de cultură puse la dispoziția publicului. Vernisajul a fost expus de la ora 12:00 până la ora 16:00 si a atras ineuani de toate vârstele, admiratori ai frumosului, au fost încântați de operele de artă, picturi și sculpturi. Tinerii cu vârsta până în 25 de ani au preferat proiecțiile de film, mai exact scurt metraje realizate de absolvenți profesioniști în știința filmului și a cinematografiei. Cei prezenți au avut parte și de o lecție în domeniu prezentată de jurnalistul Lajos Notaros. De la ora 18:00 curtea interioară a Cetății Ineului a prins viață datorită iubitorilor de muzică bună care au venit să asculte prestigioasa Orchestră de Cameră a Filarmonicii Arad. După recitalul regal care a primit îndelungi apaluze, a urmat o piesă de teatru în regia lui Tapaszta Erno. ”Rapsody in glue”, acest one women show, a fost defapt un recital de excepție care a adus în fața publicului tematica relațională. De la ora 21:00, în sunet de tobă și vioară, a început spectacolul de teatru și muzică, o comedie cu tentă medievală, după scenariul și regia lui Ioan Peter. Trupa de teatru a colindat centrul Orașului Ineu chemând lumea la spectacol. Feedback-ul a fost unul pozitiv, oamenii de toate vârstele au venit să vadă o premieră culturală pentru Orașul Ineu, de o înaltă ținută intelecutală. Replicile au mulțumit și au încântat pe toți participanții veniți la teatru. Seara s-a încheiat cu un show prezentat de Orchestra Mszaberany, care a concertat pe muzică evergreeen, acoperind toate gusturile și genurile muzicale. S-a dansat până noaptea trâziu. Prima zi din ”Zilele Ineului” a fost dedicată unui alt fel de divertisment, puțin mai rafinat și mai cult, administrația publică locală propunându-și să acopere o gamă cât mai largă de activități, pentru ca publicul ineuan să poată să aleagă ceea ce dorește, după bunul plac. Prima zi din ”Zilele Ineului” ne-a demonstrat că o parte dintre ineuani preferă acest mod de manifestare culturală și de divertisment. 

Sărbătoarea continuă la Ineu cu ziua de 14 Iulie, zi de sâmbătă, care anunță un program dedicat muzicii ușuare ce aduce pe scena de la Ineu nume cunoscute publicului larg: Adrian Petcu, Emilia Semian, Ana Maria Moldovan, Anne – Marie, Mark Stem, Anda Adam, Irina Rimes. Show-ul este prezentat de Izabela Vecaș! Menționăm că anul trecut au fost prezenți peste 10.000 de persoane la seara muzicii ușoare! 

Tarabele cu bunătăți vă așteaptă și muzica este pregătită! Rețeta pentru distracție este completă și a doua zi din ”Zilele Ineului” poate să înceapă! Ora 19:00 în parcul Dendrologic Ineu!

https://www.facebook.com/pineuar.calinilieabruda/videos/646703712358308/?t=10

https://www.facebook.com/pineuar.calinilieabruda/videos/646845949010751/?t=2

https://www.facebook.com/pineuar.calinilieabruda/videos/646911782337501/?t=0

https://www.facebook.com/pineuar.calinilieabruda/videos/647005382328141/?t=1

https://www.facebook.com/pineuar.calinilieabruda/videos/647065578988788/?t=2