Toamna… o doamnă îngrijită, la Ineu!

Orașul Ineu este învăluit în toamnă, un anotimp care ne încântă, dar ne și pune la treabă! Pe lângă priveliștea descrisă în cuvinte, cel mai bine vorbesc culorile și oamenii despre acest sezon din an…

Administrația locală, a anunțat prin presa scrisă și online, că se începe colectarea deșeurilor vegetale în luna noiembrie, iar cuvântul dat, rămâne cuvânt! Acest fapt se realizează chiar acum pe străzile dintre Criș și Centura Sud, sau ca punct local de reper, dintre Criș și Gut! Lucrurile vor decurge conform programului stabilit, pentru tot orașul Ineu!

Mă intrigă starea de bine a muncitorilor și hărnicia lor…

Sunt bucuroși pentru că s-a hotărât un timp util colectării, acest lucru a înlăturat, frica oricărui muncitor: stresul!

Am stat de vorbă cu acești oameni, harnici nevoie mare, încântați că vor apare în presă! Mi-au argumentat înțelepciunea și implicarea primarului, care ” a făcut în 3 ani, câți alții în 10”… nu am contraargumente la opinia lor! Erau mulțumiți că au serviciu și că pot să își întrețină familiile, ducând un trai decent! Opinia publică ineuană, e aceeași, dacă stai la o discuție decentă, bazată pe argumente, cu orice ineuan!

Munca de teren exprimă cel mai bine realitatea cotidiană! Când stai de vorbă cu omul, când îi asculți păsurile și necazurile, sau doar simple nemulțumiri… sau când asculți aprecierile și mulțumirile, exprimate cu interes… poți să realizezi că ineuanii sunt oameni deschiși; cea mai simplă și mai importantă caracteristică a unei comunități, fiind comunicarea!

Comunicare există… poate cel mai bun articol, care să exprime comunicarea ineuană ar fi: „cum arată o zi din viața primarului”…

Este toamnă la Ineu… iar toamna se văd rezultatele anului! Avem ce număra, de câțiva ani…

IMG_6758-300x225