Târgul de vineri, celebra „piaţă de la Ineu”

Ineul este aşezat în mijlocul bogăţiei pe care o dă roadele pământului, dovada se vede cu ochiul liber, vinerea la piaţă…

Târgul săptămânal care se ţine în fiecare zi de vineri a săptămânii, întruneşte la Ineu, majoritatea producătorilor din judeţul Arad. După cum ştim, fiecare zi a săptămânii, se ţine „zi de târg” în localităţile mari din judeţul Arad!

După cum relatează istoria şi realitatea, Ineul oferă o varietate de produse populaţiei locale. Unul din rapoartele de mediu a CJ Arad, atestă bunăstarea şi bogăţia celor de pe acest tărâm.

Raport de mediu. Resursele judeţului Arad

Vineri, producătorii şi comercianţii de profil, alimentează piaţa cu bunuri şi produse diverse. Piaţa are patru secţiuni: legume-fructe, animale, cereale şi non-food, adică „de toate”; de la articole vestimentare, mobilier, piese auto, second-hand, ş.a.m.d; tot ce are nevoie omul acasă…

download (3)

Administraţia locală a modernizat piaţa ineului, prin lucrări de amenajare şi consolidare, iar procesul administrativ al pieţei este unul eficient.

Vinerea se mai numeşte şi „duminica mică la ineuani”! Vineri se întâlnesc rudele şi apropiaţii din împrejurări, la un mic, fiind o zi a bucuriei, a veseliei, a înoirii. Tot vinerea, gospodinele se aprovizionează pentru toată săptămâna, produsele locale fiind calitative şi bio.

download (5)

După obiceiul locuitorilor oraşului Ineu, deasemenea, primarul oraşului ţine acest obicei. Munca de teren, programul de audienţă se mută la piaţă; după cum romanii îşi deschideau inima în attrium, ineuanii îşi spun păsurile şi doleanţele reprezentantului administraţiei locale… este locul cel mai potrivit, în a sta de vorbă, în a cunoaşte oameni, presa orală fiind cea mai de actualitate.

La piaţă se creează un context foarte interesant… cel mai bun site de socializare este piaţa, o socializare directă care exprimă nevoia fizică, nu doar intelectuală, a omului.

Comunicarea e esenţială pentru fiecare dintre noi! Aşadar, la Ineu se poate găsi împlinirea nevoilor, într-un mod practic…la piaţă!

Ne vedem la piaţă! În fiecare zi vineri!

download (1)

download (2) download (4)

images (1)