Săptămâna Mobilității – pusă în practică la Ineu

Și în acest an administrația publică locală și-a încurajat proprii angajați ca să renunțe pentru o săptămână la mașinile personale și să aleagă alte mijloace de transport, promovând astfel sănătatea și stoparea poluării. Astăzi 21 Septembrie 2018, încă de la prima oră a dimineații angajații Primăriei Orașului Ineu dar și ceilalți participanți la trafic au ales în număr mare deplasarea pe jos sau cu bicicleta. 

”Campania europeană de promovare a mobilității urbane durabile reprezintă o oportunitate perfectă de a explica provocările cu care se confruntă orașele în efortul lor de a opera o schimbare la nivel comportamental și de a avansa pe calea elaborării unei strategii mai durabile în materie de transport.

Autoritățile locale trebuie încurajate să organizeze activități destinate creșterii gradului de conștientizare cu privire la anumite aspecte și la o tematică dată, precum și să lanseze măsuri permanente destinate îmbunătățirii situației transportului durabil în localitatea lor.

În anul 2000 a fost lansată „Ziua fără autoturisme”, sub forma unei inițiative europene. Aceasta a constituit o oportunitate pentru orașe să demonstreze cât de interesate sunt de aspectele legate de mediu.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii oferă totodată oportunitatea de a iniția o serie largă de activități și pune la dispoziție o platformă destinată autorităților, organizațiilor și asociațiilor de pe plan local, pentru: promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă, creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității vieții privitor la tendințele actuale în materie de mobilitate.”

http://www.bihon.ro/saptamana-europeana-a-mobilitatii-2/2099501