„Săptămâna Altfel” la Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu

Săptămâna Altfel desfășurată în perioada 21-25 octombrie, la  Colegiul „Mihai Viteazul”, a dat posibilitatea fiecarui elev să învețe lucruri noi, să se afirme, să își cultive pasiunea, să fie mai bun în tot ceea ce face. Au fost organizate activități variate bazate pe conceptul de învățare experiențială. Este de apreciat implicarea elevilor care au dovedit încă o dată un mare apetit pentru cunoaştere. Tot în această săptămână, în școala noastră au avut loc activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ „Învățarea limbii engleze prin povestiri”, în care sunt implicați elevi din Bulgaria, Turcia, Italia, Polonia și România și care vizează îmbunătățirea deprinderilor de comunicare în limba engleză și lectura ca mijloc esențial al învățării și promovarea culturii europene.

Săptămâna s-a încheiat cu Ziua școlii. În prezența reprezentanților Primăriei, a Consiliului local, a Poliției orașului și a Comitetului de părinți și a oaspeților din proiectul Erasmus+, am sărbătorit vineri, în curtea liceului, 65 de ani de existență a liceului ineuan.

Activitățile proiectului au fost prezentate de profesorii coordonatori Ardelean Cleopatra și Cristina Preda, iar membrii clubului de muzică, Miruna și David Hanc, Oana Dăianu, Leea Ursu, Paula Bejera, Larisa Petrișor, Raluca Uscatu, Adelina Tira, Cornelia Pasca, Ella Condea, Iulia Șirian , Leea Dîmb, coordonați de Casian Dîmb și profesorii Lili Banc și Florian Pap, ne-au încântat cu cântecele compuse în Săptămâna Altfel.

Cu aceasta ocazie a fost dezvelit portretul lui Mihai Viteazul realizat de Țolea Darius, Gabriela Tulcan, Ariana Țole, Briana Hălmăgean, Oana Răduț, Andrei Lela, Iasmina Ioniac și Ionela Oacheș  coordonați de doamna profesor Dana Moț în cadrul atelierului de pictură.

Câteva dintre activitățile desfășurate în Săptămâna Altfel au fost prezentate în sălile din liceu. Elevii și invitații au putut aprecia munca elevilor și profesorilor coordonatori ai firmelor de exercițiu Cosmetik SRL (XII D, prof. coordonator Mirela Faur), Festivity for all SRL (XI D, prof. coordonator Adina Marian) și Romanian Pie (XI F, prof. coordonator  Alexandru Chiș). Reprezentanții claselor  XII A, XI A, IX A și X A au participat la concursul de cultură generală coordonat de prof. Marius Truț și dir. adj. Răducan Sorin, iar elevii din clasele V A(diriginte Turean Luciana), VI A(diriginte Patk-Szabo Corina), VI B(diriginte Ancuța Mihaela), VI C(diriginte Pap Florian), VII A(diriginte Dobai Stela), VII B(diriginteTruț Marius) și VIII C(Ardelean Lăcrămioara) la concursul de gastronomie coordonat de prof. Pap Florian și Lăcrămioara Ardelean. Revista școlii a fost realizată elevii din IX C, coordonați de prof. Nemeș Sorin, iar o parte a diplomelor obținute anul trecut au fost expuse pe panourile realizate de elevii din XI A,  coordonați de prof. Angelica Grăjdănescu.

Ca de fiecare dată, pentru Ziua școlii, s-a făcut bilanţul rezultatelor obţinute în anul precedent, un an cu performanţe remarcabile. Ca recompensă a muncii asidue, a seriozităţii şi perseverenţei, doamna director Dana Nemeș a înmânat distincția „Elevul anului” lui Mario Luciu și distincția „Profesorul anului” domnului Florian Pap, ale căror performanţe confirmă calitatea activităţii didactice din şcoala noastră şi contribuie, prin ele însele, la creşterea prestigiului Colegiului „Mihai Viteazul”.

Felicitări și mult succes tuturor! La mulți ani CMV!

Prof. Angelica Grăjdanescu