Primarul Ineului in vizită la Consulatul General al României la Gyula

În data de 28 februarie 2023, Călin Abrudan, primarul orașului arădean Ineu, s-a aflat în vizită la Consulatul General al României la Gyula. ES Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, l-a primit la sediul reprezentanței diplomatice românești de la Gyula pe edilul arădean.
Primarul Abrudan dorește să identifice parteneri în Ungaria, autorități publice ungare, în vederea accesării de proiecte transfrontaliere prin programul Interreg VI-A România-Ungaria 2021-2027.

Diplomatul român și edilul arădean au vizitat Primăria comunei Tarhos, jud. Bekes, unde s-au întâlnit cu administrația locală, condusă de primarul Kurti Sandor. Prin programul transfrontalier amintit, se dorește ca în orașul Ineu să se construiască un parc de aventură, precum și alte obiective, care să crească atractivitatea turistică a localității.

„Astăzi am participat la o întâlnire cu Excelența Sa, domnul Florin Vasiloni – Consulul General al României la Gyula și primarul Kurti Sándor, alături de delegația administrativă a localității Tarhos din județul Békés, Ungaria. În această vizită de lucru am prezentat consulului general oportunitățile creării de proiecte comune, în vederea identificării de parteneri din Ungaria, în acest scop fiind prezentă delegația administrativă a localității Tarhos, pentru discuții de parteneriat în vederea accesării proiectelor transfrontaliere. Proiectele de interes de asemenea anvergură pentru orașul Ineu, constă în dezvoltarea turistică, spre exemplu dezvoltarea unui parc de aventură și alte idei de proiecte care pot fi acceptate și finanțate!”

Călin Ilie Abrudan – Primarul Orașului Ineu