Prietenia româno-franceză, Ineu – Seynod a ajuns celebrarea a 20 de ani de la înfrățire și 30 de ani de colaborare!

Recepţia din această vineri 13.09.2019 a unei delegaţii a oraşului nostru geamăn – Ineu, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări de înfrăţire şi a 30-a aniversare a relaţiilor dintre Seynod şi Ineu în urma căderii regimului comunist. O delegaţie de persoane, inclusiv primarul Orașului Ineu – Călin Ilie Abrudan, viceprimarul Orașului Ineu – Ionel Alb, şi vice-Preşedintele Asociaţiei Ineu-Seynod Téo Jușcă, au sosit pentru câteva zile în Seynod FR.
Cuvântul de bun venit a fost adresat, de către Françoise Camusso – delegat primar, de Noëlle Lalancette președinte al Comitetului de Înfrăţire Ineu – Seynod. Delagația ineuană a avut parte de un program încărcat ce a cuprins mai multe tururi prin diferite locații – în orașul vechi, la instituțiile publice şi la serele municipale.
După discursurile oficiale și schimbul de cadouri în prezența deputatului nostru Frédérique Lardet și a senatorului de onoare Pierre Harisson, a familiilor, a aleșilor municipali și voluntarilor ai comitetului de înfrăţire, evenimentul a avut loc într-o atmosferă foarte prietenoasă și veselă datorită spectacolului pregătit de către artiștii  Ioan Belean şi ale prietenilor săi cântăreţi, dar și de către Baletul de Savoie.

Delegația română ineuană a ajuns în Franța și timp de 3 zile vor avea loc vizite, întâlniri și dezbateri oficiale la Seynod. Se împlinesc 20 de ani de la înfrățirea Orașului Ineu RO și Seynod FR, timp în care în fiecare an ambele administrații publice locale s-au vizitat reciproc, avànd astfel loc un parteneriat de durată. Delegația este condusă de către primarul Orașului Ineu – Abrudan Calin și viceprimarul Orașului Ineu – Ionel Alb, grupul fiind compus de către gazdele care i-au primit pe francezi în casa lor. Așa s-au creat prietenii și colaborări care au dus la dezvoltarea ambelor comunități române-franceze. În acești 20 de ani prin comitetul de înfrățire Ineu – Seynod, reprezentat de cetățeanul de onoare al orașului Seynod – Jușcă Teodor și prin dezvoltarea relațiilor de prietenie datorită primarului Călin Abrudan, instituțiile publice din Orașul Ineu au beneficiat de sponsorizări – mobilier pentru școli și spital, dotări birouri, echipamente, tehnică, logistică, utilaje și utilul schimb de experiență care a deschis modul de gândire în organizarea administrativă de tip occidental.
Colaborarea, reciprocitatea, schimbul de experiență dintre înfrățirea română – franceză a adus numai beneficii ambelor urbii în acești 20 de ani.
La Mulți Ani prieteniei noastre, Ineu – Seynod!