Predarea Limbii Engleze prin Povestiri – Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu – Erasmus+

Săptămâna care s-a încheiat a fost plină de evenimente inedite pentru profesorii și elevii Colegiului Mihai Viteazul Ineu care au participat la a doua mobilitate a proiectului ‘Predarea Limbii Engleze prin Povestiri’ ce s-a desfășurat în localitatea Benevento din Italia. Profesorii Cleopatra Ardelean și Cristina Preda, împreună cu elevii Ionuț Faur, Alexandru Tripon, Iasmin Cătană, Eduard Jurj, Răzvan Hușveth, Alexandru Ciocan și Andrei Lela au luat parte la schimbul de experiență la care au colaborat elevi și profesori din Turcia, Italia, Bulgaria și Polonia.

Activitățile mobilității s-au axat pe dezvoltarea competențelor lingvistice și culturale. În cadrul atelierelor internaționale de muncă în echipă elevii și-au exersat abilitățile de gândire critică, comunicare, colaborare și creativitate. Cultura și civilizația Italiei au fost prezentate de elevii țării gazde, iar vizitele culturale au inclus muzee și catedrale celebre din Benevento, precum și Coasta Amalfi care în urmă cu 20 de ani a fost inclusă în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Programul Erasmus+ sprijină țările participante să folosească în mod eficient caracterul divers, dar unit al Europei prin învățarea formală, non-formală și informală în domeniile educației, formării și tineretului.

Profesor coordonator, Cleopatra Ardelean

Colegiul Mihai Viteazul Ineu