”Marșul pentru Viață” în Orașul Ineu!

La Ineu, 31.03.2016,  a avut loc ”Marșul pentru Viață”. Parte a Proiectului Naţional „Pentru Viaţă”, campania de informare se desfăşoară de 4 ani în judeţul Arad sub numele de „Alege Viaţa”. http://www.alegeviata.org/

Această campanie de informare este susținută de toate ONG-urile ”pro vita”(pentru viață). 

La Ineu are loc prima ediție de acest fel, fiind organizat primul ”Marș pentru Viață” la inițiativa Protopopiatului Ineu în colaborare cu Administrația Publică Locală și instituțiile de învățământ din Orașul Ineu.  http://www.episcopiaaradului.ro/2016/03/a-cincea-editie-a-marsului-pentru-viata-in-arhiepiscopia-arad/ . La Arad a avut loc a cincea ediție. 

”Marșul pentru Viață” a creat o unitate formată din slujitorii altarului, preoții care formează Protopopiatul Ineu, elevi și profesori, oficialități din Orașul Ineu, simpli cetățeni. Domnul primar și domnul viceprimar, împreună cu preoții, elevi și profesori, au susținut pancarte și postere cu mesaje ”pentru viață”.

Poliția Locală Ineu, Poliția Orășenească Ineu, un echipaj al jandarmeriei, au asigurat organizarea și securitatea evenimentului.

În perioada 1–31 martie, în România și Republica Moldova, are loc ”Luna pentru Viață” 2016 – iar punctul culminant este ”Marșul pentru Viață” 2016 – „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, organizat în peste 130 de oraşe.

Campania „Alege Viața !”

Campania de informare ,,Alege Viața!” are ca scop punerea în temă a tinerilor de 14-19 ani despre riscurile comportamentului libertin promovat prin mass media.

Modulele propuse sunt:

1. Iluzie şi realitate. Analiza şi interpretarea cu discernământ a informaţiilor din mass media.

2.  Sexualitatea. Informarea tinerilor despre viaţa intimă pentru a-i responsabiliza şi a le stimula cunoaşterea de sine în vederea conturării personalităţii.

3 Dragostea. Conştientizarea şi analizarea trăirilor specifice adolescenţei în vederea pregătirii tinerilor pentru viaţa de familie.

4. Concepţie şi contracepţie. Informarea tinerilor despre caracterul procreativ al activităţii sexuale şi posibilităţile tinerilor în această privinţă.

5. Soluţii. Informarea tinerilor despre posibilităţile de gestionare a vieţii intime din cadrul familiei.

Ne propunem implicarea elevilor la sfârşitul fiecărui modul într-o acţiune de promovare a unei conduite responsabile fata de propriul corp si fata de ceilalţi.

Detalii privind campania de informare http://www.stiricrestine.ro/2016/03/15/marsul-pentru-viata-2016-pentru-viata-pentru-femeie-pentru-familie/