Liceul Tehnologic ”Sava Brancovici” Ineu, Erasmus+ Marea Britanie

Internaționalizare  și perfectionare prin stagii de pregătire practică în Marea Britanie

Este un proiect Erasmus+, aprobat în Iulie 2017 pentru Liceul Tehnologic “Sava Brancovici” Ineu  care  dorește perfecționarea prin stagii de pregătire practică pentru 45 de elevi. Pregatirea  se desfășoară pe 3 fluxuri. Principalul obiectiv al proiectului este creșterea capacității de integrare a tinerilor pe piața muncii prin cunoașterea condițiilor de muncă din Europa .

În perioada 23.04.2017-11.05.2017 a avut loc prima plecare a fluxului 1 la GRWP LLANDRILLO MENAI,  Marea Britanie unde cei 15 elevi însoțiți de doi profesori au beneficiat de 15 zile se pregătire  practică în instituții specializate, respectiv hoteluri pentru cei pe cu calificarea: Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație și agenții de turism pentru cei din învățământul liceal cu calificarea: Tehnician în turism. Acestia au beneficiat de instruire practică specializată din partea  unui tutore de stagiu sub îndrumarea căruia au fost pe periada mobilității.

În aceasta perioada respectiv 11.06.2017-30.06.2017   are loc mobilitatea pentru cel de-al  doilea flux. În aceast flux au plecat 8 elevi cu specializarea  Zidar-pietrar-tencuitor și 7 elevi cu specializarea. Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație.

Pe parcursul mobilității participanții desfășoară practica de specialitate în atelierele colegiului partener, pe santiere, în hoteluri și restaurante . Sunt efectuate și vizite de intereș pentru pregătirea profesionala  (santiere, cladiri, obiective industriale, hoteluri restaurante și obiective turistice).

Mobilitatea are și o componenta de pregătire culturala și de limbă engleză.

La finalul stagiului de pregătire participanții  primesc un  Certificat de participare, si un Europass Mobility semnate și ștampitate de  instituțiile partenere. Respectiv Colegiul Llandrillo Menai , Tara Galilor și școala noastră.

Cea de-a  treia mobilitatea va avea loc în luna martie a anului 2019.

 

 

Sursă – Dana Budea Bercea – Liceul Tehnologic ”Sava Brancovici” Ineu