Liceul tehnologic ”Sava Brancovici” – 25 de ani de activitate!

1991-2016… 25 de activitate în care parcursul dezvoltarii campusului școlar Sava Brancovici a fost unul surprinzător.

Evenimentul a avut loc în cancelaria liceului, aceasta fiind plină la refuz. Au fost prezenți atât distinși oaspeți din Germania, cât și invitați ai administrației publice locale. Domnul primar Călin Ilie Abrudan împreună cu domnul viceprimar Ionel Alb au participat la acest moment festiv, alături de personalul didactic al Liceului Tehnologic ”Sava Brancovici”.

Domnul director Ioan Nicodim a coordonat momentul festiv, pentru început prezentând oaspeții. Prin evocarea celor mai frumoase momente din cei 25 de ani de activitate s-a creat o atmosferă nostalgică, plină de amintiri.

Distinsul oaspete din Germania este domnul Johannes Bracke președintele fundației ”Caritas Paderborn – Johannes Bracke” care s-a implicat în dezvoltarea campusului, fiind principalul colaborator din germania. Prin fundația pe care o conduce a contribuit enorm la progresul instituției de învățământ, instituția fiind după revoluție în prag de faliment. Prin fundația domnului Bracke școala a beneficiat de investiții majore: de la construcția unor noi corpuri de clădire: cantina, sala de sport, terenul de sport, serele de la Șicula, până la dotarea sălilor de curs, atât cu mobilier cât și cu necesar pentru dormitoare, toate nevoile școlii fiind acoperite prin fundația domnului Bracke. Centrul de plasament de la Șicula a intrat în productie devenind un loc pentru practică, fiind dotat cu sere, astfel s-a creat o clasă de horticultură. Evenimentul a avut și o prezentare media, care a evidențiat principalele momente din acești ani. Pozele au stârnit emoții, aducându-ne aminte tuturor de oameni cunoscuți în Ineu, cum a fost domnul profesor Cozma Matei sau regretatul părinte Tulcan. Copii orfani sunt principalii beneficiari a activității instituției de învățământ ”Sava Brancovici„. Din 2004 copii sunt mutați în casele de ”tip familial”, având condiții foarte bune; prin personalul adecvat copii cresc și se simt ca într-o familie. Ferma de la Mocrea, casele de tip familial, centrul de la Șicula, complexul școlar de la Ineu, toate acestea au adus la dezvoltarea Ineului prin implicarea acestor fundații și asociatii, dar și prin aportul administratiei școlare și locale din Ineu. Liceul ”Sava Brancovici„ are multe proiecte în comun cu alte instituții de învatamant din Europa, proiecte bazate pe investiții dar și pe schimburi de experiență sau cursuri. S-au primit două microbuzue, sticla pentru sere, solarii, materiale de constructie și nenumarate bunuri, sprijinind complexul Sava Brancovici. Domnul Bracke este în ultima vizită oficială, pentru că se pensionează în acest an. S-au depănat multe amintiri frumoase, personalul școlii, profesorii au adresat cuvinte de mulțumire și de apreciere. Domnul Bracke a primit din partea Primăriei Orașului Ineu, a domnului primar, diploma de excelentă pentru activitatea și aportul său adus orașului Ineu, prin intermediul liceului ”Sava Brancovici”. Domnul primar împreună cu domnul viceprimar au luat cuvântul, exprimând cuvinte de apreciere, de mulțumire, atât față de activitatea domnului Bracke cât și față de efortul personalului didactic al instituției de învățământ. Domnul Bracke a mai primit si o carja fabricată în atelierele liceului, reprezentând pensionarea; pălincă și un ștergar cu motive ineuane. Toate aceste daruri simbolice, împreună cu diploma de excelență, nu vor putea niciodată egala tot binele pe care domnul Brake l-a făcut copiilor orfani aflați în plasamentul Liceului ”Sava Brancovici”!

Ineuanii și-au arâtat omagiul și respectul, mulțumirea, față de activitatea domnului Johannes Bracke care timp de 25 de ani a fost principalul sponsor din Germania.

1 Comment on "Liceul tehnologic ”Sava Brancovici” – 25 de ani de activitate!"

  1. Buna, uite ca am gasit aceasta pagina despre Liceul tehnologic ”Sava Brancovici” – 25 de ani de activitate!.

    Pot spune ca pagina pineuar.ro este unul
    dintre mai bune pagini de pe internetul romanesc.
    Mult succes in viitor.

Comments are closed.