La mulți ani doamnelor și domnișoarelor! 8 Martie 2019 la Ineu

Primarul Orașului Ineu – Abrudan Călin Ilie și viceprimarul Orașului Ineu – Alb Ionel, au dăruit o floare tuturor doamnelor și domnișoarelor aflate în Primăria Orașului Ineu și în acestă zonă. Gestul este unul simbolic, în semn de apreciere pentru partea feminină, cinstită în fiecare zi, dar mai ales sărbătorită la data de 8 Martie.

https://www.mediafax.ro/cultura-media/semnificatii-istorice-pentru-ziua-de-8-martie-15099932

Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi a fost marcată în 19 martie 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai tîrziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

În România în ziua de 8 Martie se sărbătoreşte Femeia. Până în decembrie ’89 se vorbea de ziua mamei dar după revoluţia din 1989 ziua mamei a fost înlocuită cu Ziua femeii.