La Izvoare 2016

IF

Duminică 31.07.2016, orașul Ineu a fost gazda festivalului – concurs județean ”La Izvoare”. Etapa de preselecții a întrunit mai multe ansambluri folclorice, dansatori, interpreți și soliști vocali din toate localitățile județului Arad. Festivalul a fost organizat de către Consiliul Județean Arad în colaborare cu  Centrul Cultural Județean Arad și susținut de Primăria Orașului Ineu și Consiliul Local Ineu.

A fost o zi de vară superbă, Parcul Central oferind prospețime și răcoare ascultătorilor și celor care ”s-au încălzit” pe scenă, jucând jocuri cu specific tradițional, unele dansuri locale fiind uitate în trecerea timpului. A fost o paradă a portului popular, fiecare participant a reprezentat cu mândrie originea locului de proveniență, prin îmbrăcămintea tradițională. 

Promovarea culturii tradiționale românești arădene, a obiceiurilor, a dansurilor, a cântărilor, a specificului local, în astfel de evenimente, ne demonstrează că încercăm să ne păstrăm identitatea și că județul Arad deține o bogată zestre culturală. 

Orașul Ineu a fost pentru o zi gazda culturii tradiționale populare arădene, manifestată prin cântec și joc. Orașul Ineu rămâne o resursă culturală bogată, iar bogăția ineuanilor constă în activitatea ansamblului ”Doina Crișului” Ineu și în activitatea Casei de Cultură a Orașului Ineu. 

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

Citat-Mihai-Eminescu