Informații privind toaletarea, curățarea și întreținerea albiei Crișului Alb

Vă punem la dispoziție câteva adrese oficiale primite din partea instituțiilor statului român (Instituția Prefectului, Garda de Mediu – Comisariatul General, Ministerul Mediului, Administrația Națională ”Apele Române” – Administrația Bazinală de Apă Crișuri) cu privire la controale, impunerea unor măsuri de toaletare și curățare a albiei Crișului Alb, diverse comunicări în legătură cu acest subiect.  Adresele oficiale sunt din perioada anilor 2013 – 2018, cu specificări exacte despre: eroziunea malurilor ( anul 2013), nivelul de precipitații, salubrizare șanțuri, rigole și albia Crișului Alb (anul 2014), propunerea pe lista de investiții a curățirii albiei Crișului Alb (anul 2015), îndepărtarea depozitelor de material lemnos (garaje) și a depozitelor de deșeuri – prin ordin de prefect (anul 2016), salubrizarea cursurilor de apă și îndepărtarea depozitelor de deșeuri și material lemnos de pe maluri și albia Crișului Alb (anul 2017), controale ( martie – aprilie anul curent 2018) și punerea în aplicare a prevederilor legale indicate în decursul acestor ani, datorită bugetului care a permis efectuarea acestor lucrări în acest moment. 

În data de 30.07.2018 a avut loc ședință de consultare și informare cu cetățenii Orașului Ineu, în sala Casei de Cultură a Orașului Ineu, în prezența consilierilor locali, ședință prezidată de Primarul Orașului Ineu – Abrudan Călin Ilie. Ședința a vizat cetățenii care locuiesc la bloc și care și-au construit diferite improvizații pe malurile Crișului Alb (garaje, depozite de lemne, bucătării de vară, etc.) cărora s-a adus la cunoștință următoarele: 

  1. Până în data de 13 August 2018  (două săptămâni), toți cei care și-au construit diverse improvizații pe malurile Crișului Alb au posibilitatea să își demonteze aceste improvizații, să își golească depozitele și lemnăriile și să își ducă bunurile pe domeniul privat. Cei care au nevoie de ajutor, vă rugăm să sunați la Secretariatul Primăriei Orașului Ineu – 0257.511.550 și să solicite acest ajutor ce constă în transportul materialelor rezultate în urma curățeniei. În caz contrar, materialele provenite în urma toaletării vor intra în folosul comunității locale, spre a fi de folos în diverse activități ale administrației publice locale: agregatele (betoane, fier, etc.) pentru efectuarea lucrărilor publice ( trotuare, pavaje, efectuarea de terasamente, etc); încălzirea unităților administrative cu materialul lemnos și la diferite reparații sau lucrări publice.
  2. Cetățenii care au încălzirea pe lemne și își curăță depozitele de lemne de pe malurile Crișului Alb, administrația publică locală îi ajută ca să treacă iarna, prin punerea la dispoziție a unor depozite special amenajate în acest scop. Deasemenea locatarii care au încălzirea pe lemne sunt rugați să sune la Secretariatul Primăriei Orașului Ineu – 0257.511.550 pentru a se înscrie în vederea primirii unui spațiu pentru depozitarea lemnelor numai în acest scop. 

Aceste lucrări de toaletare, curățare și salubrizare au rolul de a consolida malurile Crișului Alb, de a preveni o posibilă inundație, de a feri Orașul Ineu de un focar de infecții și de a schimba imaginea actuală cu o imagine ”de oraș” în adevăratul sens al cuvântului. Administrația Publică Locală încearcă să ajute cetățenii care au un interes direct prin improvizațiile create pe malurile Crișului Alb, ca să nu sufere pagube majore prin pierderea acestor materiale și bunuri, însă cu respectarea prevederilor legale. După atâția ani ce au cuprins o serie de somații pentru nerespectarea prevederilor legale, nerespectări din cauza lipsei de buget pentru efectuarea acestor lucrări, legea a ajuns să fie pusă în aplicare și să fie respectată!

După aceste lucrări de toaletare, salubrizare și curățare a malurilor Crișului Alb se vor demara lucrări de amenajare și modernizare. 

Update 01.08.2018

În data de 01.08.2018 la ora s-a derulat un sondaj de opinie care a durat 24 de ore, până în data de 02.08.2018 la ora 10:00, care a avut loc pe facebook prin platforma mass media ”PINEUAR”, pe următoarea tematică:

”Legea este clară în ceea ce privește construirea unor improvizații pe cursul unui râu, ca fiind ilegale. În urma ședinței care a avut loc în data de 30.07.2018 cu locatarii care și-au construit astfel de improvizații, primarul Orașului Ineu – Abrudan Călin Ilie a promis efectuarea acestui sondaj de opinie pentru a cunoaște părerea cetățenilor Orașului Ineu în legătură cu improvizațiile tip: garaj, anexă, depozit de lemne, ș.a.m.d. situate pe malurile Crișului Alb! 
Sunteți de acord cu demolarea acestor improvizații și cu lucrările de salubrizare a albiei râului Crișul Alb, pe porțiunea situată între Podul Nou și Podul de Fier”

Update 02.08.2018

Rezultatele Sondajului de Opinie referitor la întrebarea:
”Sunteți de acord cu demolarea acestor improviații și cu lucrările de salubrizare a albiei râului Crișul Alb, pe porțiunea situată între Podul Nou și Podul de Fier?”

1,289 – Da! Sunt de acord! 81 %
311 – Nu! Nu sunt de acord! 19 %
Total voturi exprimate – 1600

Chiar dacă legea este de partea noastră, am dorit să aflăm și opinia publică a cetățenilor Orașului Ineu în legătură cu acest subiect!
Vă mulțumim pentru exprimarea votului, pentru comentarii și pentru aprecieri!

Preluarea articolelor, a imaginilor, a informațiilor din acest site, respectiv din platforma mass media facebook ”PINEUAR”, se face numai cu acordul conducerii instituției – Primăria Orașului Ineu!

Contactează-ne!
Loading...

Call Now