Filmul ”Troia” va fi proiectat Vineri, 11 August de la ora 22:00 în Parcul Central!

Cel de-al treilea film care va fi proiectat în aer liber, în Parcul Central din orașul Ineu, este „Troia“, o producție americană avându-i în rolurile principale pe Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom și Peter O’Toole.

Din cauză că sâmbătă, se anunță vreme nefavorabilă, organizatorii au decis ca proiecția filmului să aibă loc vineri, 11 august, de la ora 22.00.

„Troia“ a avut premiera la Cannes, în anul 2004 iar costurile de producție ale filmului s-au ridicat la 175 milioane de dolari.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu mai mulți tineri din Ineu a reieșit dorința acestora de a urmări filmul «Troia», prin urmare, am decis să-l difuzăm în cadrul proiectului pe care-l derulăm, care are ca scop organizarea de proiecții de filme în aer liber. Le mulțumesc tuturor celor care au răspus pozitiv invitației noastre și au participat, în număr mare, la celelalte proiecții“, a transmis Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Filmul „Troia“ este un film american de aventură și război și are la bază opera „Iliada“ de Homer și întreaga istorie a Războiului Troian.

Filmul a avut numeroase nominalizări la festivalurile internaționale de film din SUA și Europa și a câștigat un premiu ASCAP, în anul 2005, pentru cel mai bun film și un premiu „Teen Choice“, pentru cel mai bun actor (Brad Pitt), în anul 2004.

Proiecțiile de film în aer liber de la Ineu sunt organizate de Primăria orașului Ineu, Consiliul Local Ineu, în parteneriat cu Asociația Pro Fortuna.

TROIA

Regia: Wolfgang Petersen

Cu: Brad Pitt, Eric Bana

Gen film: Acţiune, Dramă, Război

Durata: 165 minute

Rating IC-14 (Interzis copiilor cu vârste sub 14 ani)

Distribuit în România de Pro Video

Distribuitor internațional: Warner Bros

De-a lungul timpului, oamenii au purtat războaie. Unele pentru putere, unele pentru glorie, unele pentru onoare – și altele pentru iubire.

În Grecia antică, pasiunea unuia dintre cele mai celebre cupluri ale literaturii, Paris, Prințul Troiei (Orlando Bloom) și Elena (Diane Kruger), Regina Spartei, generează un război care va devasta o civilizație.

Când Paris o răpește pe Elena, soțul ei, regele Menelaus (Brendan Gleeson), insultat și cu onoarea distrusă, pornește în recuperarea soției și în pedepsirea dușmanului.

Mândria familială spune că un afront adus lui Menelaus este un afront adus fratelui sau, Agamemnon (Brian Cox), puternicul rege din Micene, care unește imediat toate armatele vaste ale Greciei pentru a o aduce pe Elena înapoi din Troia, pentru a apăra onoarea fratelui său.

De fapt, lupta lui Agamemnon pentru onoare este coruptă de aviditatea lui copleșitoare – trebuie să cucerească Troia pentru a câștiga zona egeeană, asigurând astfel supremația vastului sau imperiu.

Fortăreața, sub comanda Regelui Priam (Peter O’Toole) apărată de puternicul prinț Hector (Eric Bana), este o citadelă pe care nici o armată nu a reușit să o înfrângă. Un singur om reprezintă cheia victoriei sau a înfrângerii Troiei – Ahile (Brad Pitt), considerat unul dintre cei mai mari luptători în viață.

Arogant, rebel și aparent invincibil, Ahile nu are devotament față de nimic și de nimeni, cu excepția propriei glorii. Nevoia lui nestavilită de renume etern este cea care îl determină să atace porțile Troiei sub steagul lui Agamemnon – dar iubirea va fi în final cea care îi decide soarta.

Afis Ineu_Layout 1-page-001