”Festivalul Surechiului și a Meșterilor Populari” – Ineu – 2018

”Festivalul Surechiului și a Meșterilor Populari – Ediția a V – a – Ineu 2018” a debutat încă de dimineața prin promovarea tradiției fiertului de Plimez ( dulceața de prune). Festivalul în sine a fost inaugurat de către Fanfara Orașului Ineu – Ansamblul ”Mihai Viteazul” Ineu, care a intonat câteva marșuri în fața Bisericii Ortodoxe din centrul Orașului Ineu. Pe acest platou s-au strâns dansatorii și muzica, dar și ineuanii care împreună cu forțele de ordine au format o coloană ce a pornit spre scena din Parcul Dendrologic unde a avut loc spectacolul muzical. Pe drum, dansatorii au zis ”strigături” și au împărțit din coșuri, roadele toamnei. În ritm de veselie, ineuanii dornici de distracție au plecat, pe fond muzical, către parc. 

Prezentatorul Marius Răzvan Meszar a fost  pe scena ineuană o adevărată gazdă, care a prezentat nu numai desfășurătorul organizatoric, ci a adus publicului frânturi din istorie și explicații cu privire la însemnătatea acestui eveniment pentru ineuani. Au dansat ”Junii Cetății” din Dezna, Ansamblul ”Doina Crișului” activând la toate categoriile: juniori și seniori; având ca soliști: Grupul ”Ineuanii”, Sorina Măgurean, Alexandra Madaras. Apoi pe scenă a urcat formația instrumentală condusă de Cosmin Marta, avându-i ca soliști pe interpreții: Ionel Ban, Sorinel Ardelean, Bebe Dragomir, Cosmin Marta și într-un final de excepție pe solista Florica Tomoioagă. 

Plimezul a fost proaspăt, mustul a curs din plin, pe lângă bunătățile pregătite de comercianții prezenți la eveniment, așa că ineuanii au avut toate motivele să fie mulțumiți și bucuroși la evenimentul marcă a Orașulu Ineu – Festivalul Surechiului. 

Primarul Orașului Ineu – Abrudan Călin Ilie mulțumește tuturor participanților, celor implicați în organizare și în activitățile desfășurate pentru prezență și dăruire. 

”Vă mulțumim pentru că și în acest an ați ales să fiți alături de noi la acest eveniment devenit o marcă unică a Orașului Ineu. Sperăm că v-ați simțit bine în acest weekend în care am avut parte de proiecții cinematografice în Cetatea Ineului, filme dedicate publicului larg. Deasemena s-au văzut eforturile administrației publice locale în tot ceea ce înseamnă organizarea acestui eveniment, pentru ca nimănui să nu îi lipsească nimic: atât ineuanilor, cât și invitaților. Am reușit și în acest an să păstrăm tradiția și să arâtăm generațiilor tinere ce înseamnă Plimezul dar și Surechiul pentru ineuani. Vă doresc să vă bucurați de roadele toamnei, de roadele muncii voastre și să ne bucurăm din nou la anul!” Primarul Orașului Ineu – Abrudan Călin Ilie

Galerie Foto

https://www.youtube.com/watch?v=-rcf3TywDf8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=ATnOO8yo8tM&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=PNHxCH4V_9g&feature=youtu.be