Erasmus+ ”Predarea Limbii Engleze prin Povestiri” – Colegiul ”Mihai Viteazul” Ineu

Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu a devenit partener în proiectul Erasmus+‘Predarea Limbii Engleze prin Povestiri’ care se desfășoară pe o perioadă de doi ani. Proiectul cuprinde școli din cinci țări: Italia, Turcia, România, Bulgaria și Polonia și se adresează elevilor din învățământul liceal care îndrăgesc limba engleză.

Obiectivele principale ale proiectului vizează îmbunătățirea deprinderilor de comunicare în limba engleză, lectura ca mijloc esențial al învățării și promovarea culturii europene.

Structura proiectului se bazează pe cinci mobilități care vor avea loc în țările partenere din proiect. Profesorii Cleopatra Ardelean, Cristina Preda și Cristian Ghiura au participat împreună cu alți trei profesori din fiecare țară parteneră la prima mobilitate a proiectului care s-a desfășurat în perioada 11-17 noiembrie 2018 și care a fost găzduită de liceul  Yalvaç Fen Lisesi din localitatea Yalvaç din Turcia.

Activitățile desfășurate au inclus prezentarea țărilor, orașelor și a școlilor partenere, analiza nevoilor educaționale ale elevilor în ceea ce privește învățarea limbii engleze, elaborarea metodelor de predare a limbii engleze prin intermediul povestirilor, munca în echipă la nivel internațional, extinderea cunoștințelor culturale.

Caracterul transnațional al proiectului are în vedere schimbul de experiență dintre școlile partenere și este esențial pentru realizarea obiectivelor propuse.

Prof. Cleopatra Ardelean