Erasmus + De la Teorie la Practică

Cinci zile pline de activităţi interculturale petrecute în oraşul Karditsa din Grecia au modelat a doua mobilitate a proiectului Erasmus+ ‚De la Teorie la Practică’ la care au participat profesori şi elevi din România, Turcia, Grecia, Portugalia şi Italia. Profesorii Cleopatra Ardelean şi Cristina Preda, împreună cu elevii Ionuţ Faur, Marian Tripon, Adina Lascu, Cristian Prack şi Timotei Teuca de la Colegiul Mihai Viteazul Ineu au luat parte la această întâlnire.

Activităţile mobilităţii s-au centrat pe dezvoltarea competenţelor de învăţare ale secolului 21 necesare pentru a facilita accesul pe piaţa muncii. Elevii au învăţat cum să comunice eficient in timpul unui interviu in vederea angajării. Ȋn urma unui test de personalitate, toţi participanţii au aflat ce domeniu de activitate li se potriveşte.  Diferite experimente au fost puse în practică în laboratorul de chimie, iar elevul  Timotei Teuca a reuşit să rezolve testul de logică propus de profesorul de ştiinte.

Cultura si civilizatia Greciei au fost prezentate de elevii ţării gazde, iar  vizitele culturale au cuprins regiunea Thessalia şi mănăstirile suspendate din spectaculoasa zonă Meteora.

Felicitări tuturor elevilor participanţi care au ales să investeasca în cunoaştere, în propria persoană şi care şi-au ignorat limitele.

Profesor coordonator, Cleopatra Ardelean

Colegiul Mihai Viteazul Ineu