Comunicat – Primarul Orașului Ineu, Călin Ilie Abrudan

Doresc să răspund la diversele provocări și atacuri lansate în spațiul public prin rețelele de socializare, care îmi vizează direct persoana și activitatea de primar al Orașului Ineu.

Menționez că în anul 2018, am avut 82 de plângeri penale din partea acestor indivizi. S-a continuat cu o grămadă de denigrări în ultimii 2 ani de zile, încercând să influențeze negativ opinia publică a tot ceea ce este bun în comunitatea noastră.

Vreau să fac câteva precizări legat de ultima postare și să răspund acestor oameni care nu fac cinste orașului nostru.

Unitatea militară, așa cum o știm în denumirea populară „Pahui”, nu este încă predată administrației publice locale. A fost dată o hotărâre de guvern în acest sens pentru predarea unității în administrația orașului nostru, urmând ca să fie încheiat un protocol între ministerul apărării naționale și administrația publică locală, fiind predată de către cadrele militare, pe inventar.

Acești indivizi au pătruns fraudulos în unitatea militară în rezervă, fiind chemată poliția de către paza obiectivului, care îi cercetează pentru intrare frauduloasă într-un obiectiv militar. S-au filmat „tăieri ilegale de pădure”, acestea fiind de fapt pregătiri pentru mutarea logistică la unitatea militară de la Arad, inclusiv cu lemnul de foc trecut pe inventar.

Acești indivizi dorind să mă denigreze iarăși, că am permis de data acesta furtul de lemne, au încălcat ei legea, punându-se ei, într-o situație de ilegalitate gravă.

Trebuie să amintesc cu acestă ocazie, că acești indivizi au împins cetățenii să se revolte împotriva proiectului de modernizare a albiei Crișului Alb. Acum am fi avut faleză și zona ar fi fost întreținută… dar s-a ajuns la doi ani de procese și va mai dura aproximativ jumătate de an, în care la final cetățenii vor fi buni de plată cu cheltuielile de judecată și de demolare a garajelor, iar ei vor spune atunci că tot eu sunt vinovatul. Mi-am dorit dezvoltare, prosperitate, atragerea de fonduri și de investiții pentru orice proiect, mic sau de anvergură, care să modernizeze Orașul Ineu. Însă acești cetățeni care s-au lăsat înșelați cu vorbe amăgitoare vor plăti pe nedrept împotrivirea lor față de un bine pe care doream să îl fac și nu un rău. Nu am făcut răul nimănui și nu îl doresc nimănui!

În altă ordine de idei,  legat de ședințele de consiliu local care au avut la ultimul punct pe ordinea de zi întrebări și interpelări, am hotărât împreună cu colegii să nu mai participăm la acest circ care s-a făcut deja în ultimele luni, tocmai de aceea am părăsit sala fără să mai asistăm la nebunia unora care se dau drept binefăcătorii acestei localități.

Vom proceda la fel și în ședințele următoare nevrând să dăm curs unor tertipuri, cu care a fost învățată politica în anii 1996 – 2000 și nu consider că mai este cazul să abordăm politica în acest mod la fiecare campanie electorală.

Vreau să le spun ineuanilor că în cele 82 de plângeri penale pe care le-am avut într-un singur an de zile, plângerile au fost făcute către Direcția Națională Anticorupție (DNA) și am fost verificat în cei 4 ani de zile de către toate instituțiile statului român. Asta incluzând de la Procuratură, Poliție până la Curtea de Conturi.

Eu totuși nu îmi doresc circ și scandal în localitatea noastră, de aceea nu le-am răspuns cu aceeași monedă. Aștept încă, într-un ultim ceas, să își revină din starea de copilărie politică și la fel ca oamenii mari care știu să argumenteze o idee, să vină cu ceva constructiv  pentru Orașul Ineu, nu doar cu chestiuni negative. Ineuanii se așteaptă de la noi să afle și să vadă ce bine dorim să facem și care bine îl facem, fără să acuzăm răul unuia sau a altuia, jignind și provocând o imagine negativă. Sunt convins, din acest punct de vedere, că eu nu mă cobor la acest nivel de mahala și nu o să spun despre ei absolut nimic, cu toate că știu suficient despre fiecare în parte. Sunt convins că nu există om fără probleme, om care să nu aibă și greșeli.

Ar fi momentul să facem politică și adimistrație așa cum se face, într-un mod decent, simplu, categoric, să păstrăm pacea și liniștea comunității și să punem în practică proiectele pe care le avem, lucrând pentru altele noi.

Primarul Orașului Ineu, Călin Ilie Abrudan

21.07.2020, 22:04

HOTĂRÂRE nr. 471 din 11 iunie 2020 privind actualizarea valorilor de inventar ale imobilelor 2547 și 1269 aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, transmiterea acestora în domeniul public al orașului Ineu, județul Arad, și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului EMITENT GUVERNUL ROMÂNIEI Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 522 din 18 iunie 2020