Comunicat – ”Nu mai dați drumul la câini pe domeniul public”!

IF

Primăria Orașului Ineu în colaborare cu Poliția Locală Ineu și Asociația pentru Protecția Animalelor Ineu (A.P.A.I) derulează un program bazat pe soluții concrete. 

În primul rând, cetățenii Orașului Ineu sunt rugați să se îngrijească de propriile animale de companie și să le ofere condițiile necesare. Cei care nu își vor ține animalele de companie acasă, iar acestea vor fi găsite pe stradă, sunt pasibili de amenzi usturătoare, sancțiuni care vor fi stabilite de Consiliul Local Ineu.

Asociația pentru Protecția Animalelor Ineu va derula un recensământ al animalelor de companie, care vor fi microcipate pentru identificare. În urma acestei campanii, dacă se vor identifica câini pe străzile Orașului Ineu, aceștia vor fi capturați și predați firmelor de ecarisaj în vederea sterilizării sau eutanasierii.

Asociația pentru Protecția Animalelor Ineu caută voluntari pentru a derula acest recensământ. Se caută tineri, care în urma activității lor vor primi un certificat de voluntariat semnat de asociație și de primărie. Acest certificat este folositor în găsirea unui loc de muncă sau la școală – certificatul de voluntariat denotă seriozitate și faptul că persoana respectivă se implică în societate.

Campania va fi derualtă pe facebook sub numele: ”Animalul de companie este al tău, nu al Orașului Ineu!” Sperăm ca prin această campanie de informare și recenzare a animalelor să rezolvăm problema câinilor vagabonzi și a siguranței publice pentru toți cetățenii. 

IF