Predarea Limbii Engleze prin Povestiri
Proiectul nostru a ajuns la a patra întâlnire care s-a desfășurat la Colegiul Mihai Viteazul Ineu în perioada 21 – 25 octombrie 2019. Elevii noștri împreună cu cei din școlile partenere din Italia, Turcia, Polonia și Bulgaria au participat la activități diverse care au explorat valorile autentice, interculturalitatea și respectul reciproc prin exerciții de audiție și imagine ce au solicitat spiritul de echipă și creativitatea participanților. Ștefan Faur, liderul elevilor CMV, a prezentat elevilor musafiri colegiul nostru, clubul de robotică al colegiului și a condus exercițiul ‘Vânătoarea de comori’ în timpul căruia toți participanții au vizitat orașul nostru mai îndeaproape. Săptămâna s-a încheiat cu prezentarea rezultatelor mobilității: o expoziție de pictură, vizionarea unei piese de teatru realizate în timpul acestei mobilități, reinterpretarea unei povestiri binecunoscute și cu oferirea diplomelor Erasmus+ tuturor participanților.
Delegația Erasmus+ a fost primită de edilii orașului Ineu unde dl. primar Călin Ilie Abrudan a felicitat Colegiul Mihai Viteazul Ineu pentru implicarea în programul Erasmus+ și a prezentat oaspeților conexiunile orașului Ineu cu cele cinci țări. Vizita culturală a proiectului s-a desfășurat în Sinaia la Castelul Peleș, ocazie cu care toți elevii au învățat mai multe despre istoria României, s-au bucurat de valorile expuse în Muzeul Național Peleș și de priveliștea care înconjoară castelul.
Rezultatele intelectuale ale proiectului nostru au în vedere crearea unui compendiu de teorie literară și o culegere cu planuri de lecție pentru predarea limbii engleze prin povestiri. Acestea vor fi finalizate în anul 2020 și vor deveni resurse educaționale valoroase care vor fi puse la dispoziția școlilor din România, Italia, Turcia, Polonia și Bulgaria.
Felicitări tuturor profesorilor și elevilor care au avut un aport deosebit la realizarea acestei mobilități!
Profesor coordonator, Cleopatra Ardelean
Colegiul Mihai Viteazul Ineu