Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu a primit titlul de Școală – ambasador a Parlamentului European

Colegiul ‘Mihai Viteazul’ Ineu a participat la programul ‘Școli-ambasador ale Parlamentului European’ (EPAS) desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației. În luna mai 2022, colegiul nostru a obținut titlul de ‚Școală-ambasador a Parlamentului European’, ca urmare a participării la acest program.
Programul a avut scopul de a îmbunătăți cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Elevii și profesorii s-au familiarizat cu posibilitățile pe care le oferă cetățenia europeană, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl are în procesul decizional european.
Profesorii care au participat la implementarea programului în școala noastră au primit titlul de ambasador senior al Parlamentului European, iar elevii au obținut titlul de ambasador junior al Parlamentului European. Colegiul ‚Mihai Viteazul’ Ineu îi felicită pe următorii ambasadori seniori: Cleopatra ARDELEAN, Cristina PREDA, Mihaela ANCUȚA, Sorin NEMEȘ, Darian BERARIU și Alexadru CHIȘ, precum și pe ambasadorii juniori: Denisa BALEA, Oana TRIF, Tara TRIPA, Karina GRAMA, Giulia ANDRIOAIA, Carla CĂSCĂTĂU, Anamaria CREȚU, Riana APETRI, Sebastian POPA, Dariana GUDIU, Alexandra POPESCU, Larisa IACOB, Teana PĂTRĂUȚĂ, Denis GRAMA și Timeea IERCAN.
Având în vedere impactul pe care l-a avut programul EPAS asupra școlii noastre, acesta va continua și în anul școlar 2022-2023.
Prof. coordonator, Cleopatra ARDELEAN
Colegiul ‚Mihai Viteazul’ Ineu