Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu a participat la Școala de Vară – UBB Cluj-Napoca 2019

Colegiul Mihai Viteazul Ineu a fost și în acest an invitat la Școala de Vară organizată de Facultatea de Litere UBB Cluj-Napoca în perioada 14-29 iulie. La acest proiect au participat mai multe licee din România, iar colegiul nostru a fost reprezentat de prof. Cleopatra Ardelean și zece liceeni: Gabriela Tulcan, Iasmina Țica, Beatrice Nagy, Verona Ilisie, Alexandru Ciocan, Marian Tripon, Darius Baul, Andrei Lela, Dacian Căldăraș și Răzvan Husveth. Dl. Conf. Univ. Dr. Dorin Chira a coordonat toate activitățile proiectului, iar cheltuielile legate de transport, cazare și masă au fost suportate de fondurile proiectul ROSE al Facultății de Litere.

Elevii noștri au devenit studenți pentru două săptămâni în care au luat parte la cursuri și seminarii pe specializări: literatură comparată, limba engleză, franceză, română, maghiară și ucraineană. Fiecare participant a obținut un Certificat de Absolvire care a fost acordat în urma susținerii unui test la specializarea aleasă.

Activitățile cultural-educative au inclus vizitarea diferitelor instituții și obiective turistice din municipiul Cluj-Napoca și din împrejurimi: Salina Turda, Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, Castelul Bánffy.

Domeniul Filologie UBB a fost plasat pe locul I în România în urma evaluărilor naționale și internaționale, iar simularea vieții de student în cadrul distinsei facultăți i-a făcut pe elevii noștri să își exprime dorința de a deveni absolvenți ai Facultății de Litere UBB Cluj-Napoca.

 

Profesor, Cleopatra Ardelean

Colegiul Mihai Viteazul Ineu