Cetatea Orașului Ineu va fi reabilitată!

După o lungă perioadă de timp, de când Cetatea Ineului a fost dată în concesiune pentru a fi reparată și restaurată, pentru introducerea în circuitul turistic, în urma nerespectării clauzelor stipulate în contract de către concesionarul ”Fundația Culturală Artex”, contractul cu firma concesionară a fost reziliat.

Fundația în cauză trebuia să acționeze pentru conservarea monumentului istoric, prin efectuarea unor lucrări de restaurare. Se observă că în cei patru ani de zile, în care fundația nu a asigurat decât paza obiectivului, nu a respectat contractul.

În ultima ședință de consiliu local din anul 2015 s-a dat hotărârea privind retragerea concesiunii și rezilierea unilaterală a contractului de concesiune, încheiat între Consiliul Local al Orașului Ineu și Fundația Culturală Artex.

Fundația Culturală Artex nu și-a îndeplinit următoarele angajamente contractuale:

 – nu a realizat lucrările de investiții preconizate la bunul concesionat;

 – nu a respectat parcursul caietului de sarcini, așa cum prevede contractul;

– nu a început finanțarea, respectiv lucrările de conservare, consolidare, restaurare, reabilitare, protejare, modernizare și introducerea în circuitul turistic în termen de 48 de luni;

– nu a asigurat efectuarea lucrărilor minime de conservare a imobilului împotriva intemperiilor;

– nu a respectat termenul de realizare a planului de investiție;

În urma rezilierii contractului Primăria Orașului Ineu, prin inițiativa domnului primar, va depune un proiect pe fonduri europene, acest proiect având credibilitate și șansă de reușită.

Cetatea Orașului Ineu este un obiectiv prioritar major pentru administrația Orașului Ineu, pentru că prin restaurarea Cetății și includerea ei în circuitul turistic ca și monument istoric, va aduce un plus valoare întregii zone de pe valea Crișului Alb.

Cetatea va fi reabilitată!

3 Comments on "Cetatea Orașului Ineu va fi reabilitată!"

  1. Stai sa se si aprobe sa nu ne bucuram prea repede

  2. Ar fi normal să se ceară chiar daune firmei respective (gurile rele spun că nici măcar paza nu a mai fost plătită câteva luni, personalul respectiv demonstrând că poate trăi chiar sub nivelul preconizat de 2 lei pe zi ca în state cum ar fi Brazilia, India..etc !) de ce spun daune, simplu pt. că în acești 4 ani de ”nebăgare în seamă” a dus la erodarea la propriu a cetății Ineului, simbol pe aceste meleaguri, și a continuat starea de degradare fiind mult mai rea decât la momentul semnării contractului, motiv pt. care ar trebui să plătească.

  3. Felicitari. Este o mare realizare

Comments are closed.