Caz de trichineloza depistat în zona Orașului Ineu!

În zona Orașului Ineu a fost depistat un caz de infecție cu trichinella, contaminarea venind din surse externe, cel mai posibil de la animalele sălbatice. 

Sfaturi pentru a evita punerea sănătății în pericol:

Dacă sacrifici porcul din propria gospodărie, nu consuma nimic, până nu faci testul de trichineloză. Pentru asta trebuie să aduci la medicul veterinar probe de carne recoltate din pilierii diafragmatici, musculatura intercostală sau musculatura de la baza limbii. De reţinut că, dacă din acelaşi coteţ sunt sacrificaţi mai mulţi porci, trebuie duse la analiză probe de la fiecare porc în parte.

Despre infecție

Trichineloza este o boală provocată de viermele Trichinella spiralis, care ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. Omul se îmbolnăveşte în cazul în care consumă carne de porc, de vânat (mistreţ, urs) sau de cal, care conţine larve sau chisturi viabile de Trichinella spiralis. Majoritatea cazurilor de trichineloză sunt asimptomatice, însă există şi forme grave, care pot cauza moartea prin complicaţiile determinate.

Simptome
Printre simptomele trichinelozei se numără tulburările digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri şi vărsături), care apar la o zi, două, după consumul de carne contaminată. Mai sunt caracteristice febra, umflarea ochilor şi a feţei, conjunctivita, durerile musculare şi slăbiciunea musculară severă. Potrivit medicilor, procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele care provoacă trichineloza. Boala nu se transmite de la om la om.

Pentru analize sunați la:

Doctor Veterninar – Goldiș Florian, Tel: 0755.599.065

Doctor Veterinar – Pecican Cristian, Tel: 0722.287.797