Au început ”Zilele Ineului” în Cetatea Ineului – cel mai așteptat eveniment al anului!

”Zilele Ineului” este cel mai așteptat eveniment al anului de către ineuani!

Motive sunt nenumărate, mai ales că Orașul Ineu a început acestă sărbătoare ca în povești, ce va dura 3 zile și 3 nopți. 

13 Iulie 2018 va rămâne în istoria Orașului Ineu drept ziua în care Cetatea Ineului și-a deschis larg porțile, marcând 3 evenimente majore: 

  1. Celebrarea Centenarului – 100 de ani de la Marea Unire – moment marcat prin organizarea acestor manifestări culturale în însăși simbolul istoriei Ineului – Cetatea Ineului 
  2. Înfrățirea cu frații noștri de peste Prut! Orașul Ineu s-a înfrățit cu Orașul Ialoveni din Republica Moldova! Alături de noi este și primarul Orașului Ialoveni, domnul Armașu Sergiu. Prin acestă înfrățire a românilor din Țara Zărandului cu românii de peste Prut, demonstrăm că suntem tot români chiar dacă în decursul a 100 de ani de istorie, noi ca români am trecut peste momente grele de impas național. La mulți ani cu sănătate românilor din Ialoveni și din Ineu! La mulți ani România!
  3. După sute de ani de stagnare, Cetatea Ineului primește pe porțile ei din nou ineuani și vizitatori, întâmpinându-i cu un program cultural vast. Administrația publică locală a Orașului Ineu a depus un proiect transfrontalier pentru reabilitarea Cetății Ineului. Dacă astăzi condițiile sunt cele pe care le vedeți, sperăm să ne fie aprobat acest proiect de anvergură și Cetatea Ineului să își recapete strălucirea de odinioară. 

Pregătirile au început și în Parcul Dendrologic unde sunteți așteptați cu muzică bună, distracție și bunătăți, având posibilitatea să faceți și cumpărături! 

La mulți ani Ineu! Vă așteptăm să participați la programul anunțat!

Pregătiri în Parcul Dendrologic Ineu pentru zilele de 14 și 15 Iulie 2018!

Expoziție de pictură în Cetatea Ineului!

https://www.facebook.com/pineuar.calinilieabruda/videos/646471009048245/?t=1