Administrația Publică Locală a Orașului Ineu pune în aplicare ordonanța militară nr.2/21.03.2020

Click AICI pentru a citi integral ordonanța militară nr. 2

Administrația Publică Locală a Orașului Ineu începe demersul pentru identificare și luare în evidență, respectiv contactarea persoanelor care îndeplinesc cerințele din ordonanța militară nr. 2, de la articolul 8.

Ne propunem să identificăm atât persoanele aflate în situația acesta pentru a le lua în evidență, cât și producătorii locali, respectiv persoanele fizice care au magazine aproape de aceste persoane identificate, pentru a crea o rețea de distribuție – o modalitate de sprijin către aceste persoane vârstnice.

Rugăm cetățenii din Ineu și Mocrea – dacă sunteți în cauză să ne contactați – dacă nu, poate cunoașteți vecini, rude, pe  strada voastră sau în zonă, care au peste 65 de ani și nu au pe nimeni, neavând un sprijin în acestă situație, să ne trimită/să ne trimiteți în privat  informații cum ar fi: Nume și Prenume, respectiv informații privind  adresa de domiciliu și informații de contact ( stradă, număr, cartier, telefon)! Vă rugăm să ne trimiteți mesajele dumneavoastră pe mesageria privată facebook – Pineuar Călin Ilie Abrudan!

Dacă ești producător local și produci legume, fructe, produse de panificație, etc. trimite-ne un mesaj cu date de contact despre tine pe mesageria privată facebook – Pineuar Călin Ilie Abrudan!

Dacă ești persoană fizică și ai deschis magazin alimentar, deasemenea te rugăm să ne contactezi pe mesageria privată facebook 0 Pineuar Călin Ilie Abrudan!

Update – dacă sunt voluntari tineri, până în 30 de ani care doresc că se implice și să viziteze aceste persoane, în scopul aprovizionării, vă rugăm deasemenea să ne contactați pe mesageria privată facebook – Pineuar Călin Ilie Abrudan!

Primarul Orașului Ineu, Călin Ilie Abrudan

Articolul 8

(1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

(2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.

(3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute Ia alin. (1).

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.