180 de ani de existență a Canalului Morilor! Moment celebrat la Ineu!

IF

Cu ocazia împlinirii a 180 de ani de existență a Canalului Morilor, vineri 8 iulie, 2016, a avut loc la Primăria Orașului Ineu sesiunea de comunicări cu tema ”Istoricul și rolul Canalului Morilor în angrenajul economic și social al județului Arad!”

La această sesiune au participat unii din edilii locali, primari și viceprimari, din primăriile invitate: Buteni, Bârsa, Bocsig, Ineu, Seleuș, Olari, Socodor, Pilu, Chișineu-Criș. Din partea Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad a fost prezent rectorul universității, Aurel Ardelean. Din partea ANIF a fost prezent directorul Mircea Purcaru. Din partea Centrului Cultural Județean Arad a participat domnul Sinaci Doru. Sesiunea a fost începută prin prezentarea fiecărui participant care a răspuns invitației. Domnul primar al Orașului Ineu, Călin Ilie Abrudan, gazda evenimentului, a prezidat prima parte a discuțiilor. Domnul Aurel Dragoș a prezentat expunerea sesiunii de comunicare.

Au participat și specialiștii primăriei Orașului Ineu din cadrul biroului de urbanism, arhitectură, consultanță și fonduri europene. 

Toți participanții au discutat despre importanța Canalului Morilor și despre soluții la problema colmatării, a întreținerii, a găsirii de fonduri pentru acest obiectiv important pe plan județean. De alimentarea cu apă din acest Canal al Morilor depind multe pescării și mulți producători locali care cultivă legume și fructe.