Educația Digitală, Erasmus+ Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu

Educația digitală

Colegiul ‘Mihai Viteazul’ Ineu a devenit partener în proiectul  ‘Educația digitală’ care se desfășoară pe o perioadă de doi ani, 2019 – 2021. Proiectul, finanțat de programul pentru tineret Erasmus+, cuprinde școli din cinci țări: România, Ungaria, Italia, Croația și Turcia și se adresează elevilor din învățământul preuniversitar care doresc să își dezvolte competențele digitale.

Obiectivele principale ale proiectului au în vedere dezvoltarea abilităților digitale prin abordarea unor metode inovatoare de învățare bazate pe instrumente și tehnologii digitale, precum și promovarea culturii europene. Structura proiectului include cinci întâlniri la nivel internațional care vor avea loc în cele cinci școli partenere din proiect.

Prima mobilitate a proiectului a avut loc în localitatea Nyiregyháza din Ungaria în perioada 17-22 noiembrie 2019. Profesorii Cleopatra Ardelean, Cristina Preda și Marius Crainic au participat împreună cu alți trei profesori din fiecare școală parteneră la această mobilitate. Activitățile desfășurate au inclus prezentarea țărilor, orașelor și a școlilor partenere, analiza educației digitale la nivel preuniversitar și elaborarea planului proiectului.

Profesorii și elevii de la Colegiul Mihai Viteazul Ineu vor fi beneficiarii acestui nou sistem de predare – învățare, iar efectele educației digitale vor fi pe termen lung deoarece cunoștințele digitale sunt  frecvent solicitate în mediul academic și pe piața muncii.

Profesor coordonator, Cleopatra Ardelean

Colegiul Mihai Viteazul Ineu

Contactează-ne!
Loading...

Call Now